MENI
9.5.2013

Delegatu Borjani Krišto uručeno priznanje "Evropska političarka Bosne i Hercegovine 2013."


Na osnovu jednoglasne odluke UO Evropskog pokreta u BiH Borjana Krišto, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dobila je priznanje „ Evropska političarka Bosne i Hercegovine 2013.“ na svečanoj Akademiji održanoj 8. maja u Prnjavoru.

U Odluci za dodjelu priznanja se ističe da je Borjana Krišto – kako kao delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, tako i u okviru svoje političke stranke, svojim profesionalnim i političkim djelovanjem, postigla zavidan, evropski nivo u funkcionalnosti, te kao takva može biti pozitivan primjer za ostale učesnike političkog života u BiH. Gospođa Krišto je prepoznata kao osoba i političarka koja dijeli viziju demokratskog, naprednog, evropskog i civiliziranoga društva, stoji u Odluci.

Svečanu akademiju u povodu obilježavanja „ Dana Evrope u BiH 2013.“ organizirao je Evropski pokret u BiH. Visoki pokrovitelj manifestacija obilježavanja Dana Evrope u BiH 2013. godine je predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću